Ex Machina (2015) - Recension

Filmrecensioner / Drama, ex machina, film, scifi / Permalink / 0
Här om dagen såg jag filmen Ex Machina med skådespelarna Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Sonoya Mizuno, Oscar Isaac och Alicia Vikander i huvudrollerna.

Filmen handlar om en ung programmerare som blir vald till att vara med i ett revolutionärt experiment i arbete med en extremt avancerad robot som han ska se hur hennes mänskliga egenskaper har fungerat och hur hon liknar en människa.

Jag tyckte filmen var bra, det var en intressant film som hade mycket twistar och man själv satt en del och funderade på vad som var verkligt, vem som var på vems sida och hur allt skulle sluta. Jag tyckte att det inte var superenkelt att lista ut allt i filmen, vilket enligt mig alltid är en positiv grej med filmer, jag gillar inte när de är riktigt uppenbart vad som kommer att hända, jag vill bli överasskad, och de fick jag ändå i den här filmen.

Det var inte heller en typisk robot sci-fi film utan det var en del drama/romans med vilket var uppfriskande när det kommer till robotfilmer, den var snyggt gjort och jag tycker Alicia Vikander gjorde ett superbra jobb med hennes roll som Ava (Roboten). 

Jag tyckte även om att filmen utspelade sig ett sjukt vackert område som låg väldigt avlägset och det gjorde faktiskt att man kände sig lite instängd när man kollade på filmen, vilket jag tror lite var poängen, för det skulle ju ligga långt från allmänheten och vara lite isolerat även om huset låg mitt i naturen.

Slutet (som jag inte ska avslöja) var bra, men chockerande samtidigt, man viste inte riktigt hur de skulle bli och jag hade förutsätt ett annat slut, men ändå så blev det som de blev och jag blev förvånad! 

Så ja, jag skulle nog rekomendera filmen för er, vill ni ha en superaction packad sci-fi film, så är detta inte filmen för er, men gillar ni mer drama och intresanta hjärnspöken-filmer inom sci-fi genren, så har ni nog hittat rätt!
Till top