San Andreas (2015) - Recension

Filmrecensioner / California, Katastrof, San Andreas, film, kalifornien, the rock / Permalink / 1
Idag såg jag äntligen filmen San Andreas som är en film som kom ut tidigare iår och handlar om att Kalifornien blir drabbad av en rad extremt stora jordbävningar och en räddnings-helikopter pilot reser genom statem med sin ex-fru för att rädda sin dotter. I huvudrollerna ser vi Dwayne Johnson (The Rock), Carla Gugino, Alexandra Daddario, Paul Giamatti, Hugo Johnstone-Burt och Art Parkinson.

Jag, som ni antagligen redan vet, älskar katastrof-filmer och är alltid öppen och exhalterad inför en ny sådan och det var precis vad den här filmen var, en klassisk, holy-shit katastroffilm. Med detta kommer också de de relativt låga förväntningarna inför hur duktiga skådespelarna är och hur overklig filmen kommer att vara, men lite av det kan jag alltid förbise!

Filmen var ändå spännande och jag älskade det extrema över det och hur mycket som hände, inte nog med jordbävningar, utan som vi alla vet så finns det en hel del efterskakningar och bieffekter som tsunamis osv är alltid möjliga och jag gillar att det händer något konstant och att man inte vet vad som ska hända riktigt. 

Dock så är det ju som jag skrev ovan, en sak som är svår att förbise även här och det är ju lite hur orealistiskt det är, för mig gör det inget, men jag vet att folk kommer att reagera på saker och säga ganska ofta "det här hade aldrig gått, kunnat hända eller är omöjligt" , men det är så det är när man kollar på en sån här film, hade allt varit allt för realistiskt så hade filmen varit lite tråkigare och de flesta hade dött mycket snabbare, och det gör ingen bra film.. 

Dwayne Johnson och Carla Gugino passade bra ihop som ett par tyckte jag, och i vanliga fall har jag svårt för honom som skådespelare, men han passar ju i ledande man roller, det är nog hans extrema muskler som ofta får mig att känna att han ska va så himlaaa manlig, haha, men han passade som den roll han hade och samma med hans ex-fru. 

Jag tyckte om att dottern i filmen var den som var duktig på överlevnad och att hon träffade två brittiska charmisar som de alla tre var ett bra team och var väldigt söta ihop, så det tyckte jag om med storyn.

Men ja, ni får lite vad ni förväntar er men jag tyckte ändå om den och är glad att den påminner lite om The day after tomorrow som är absolut den bästa katastroffilmen som kommit, enligt mig!#1 - - Elsa:

Älskar Day After Tomorrow, och gillar också katastroffilmer. Så kanske blir det att se denna någon dag? :)

Svar: ja det tycker jag du ska, katastroffilmer är awesome :)
Seriesmaniac

Till top