Favoriter - High School/College filmer!

Film & Serietips / High School, Romantik, college, film, komedi / Permalink / 1
Jag är en sån som älskar att kolla på en riktigt bra/cheezy/rolig high school/college film, en sån man bara gräver sig under täcket med lite glass och skrattar och gråter till, sånt är vad jag oftast gör när jag är ledsen eller sjuk och det hjälper alltid lite iallafall, så här har ni mina favoriter som jag sett hundratals gånger under alla år!
Mean Girls (2004) - Mean Girls måste ju ändå vara en klassiker när det kommer till grymma high school filmer! Den har lite av allt man söker, en grym grupp med skådespelare som spelar sina roller på ett grymt sätt och lagom mycket töntighet utan att bli dåligt,som tyvärr många high school filmer som kommer ut nu för tiden är! Den är sjukt rolig och jag kan se filmen om och om igen!

John Tucker Must Die (2006) - Jag älskar skådespelar valen i den här filmen, man märker verkligen att för ca 7-8 år sedan var high school filmerna som bäst och John tucker must die är precis en sån jag kan se om och om igen utan att tröttna, även den är rolig och lagom töntig men på grund av skådespelar valet så funkar det perfekt, och tycker det är ett kul koncept, med fyra tjejer som ska ge revanch på en kille som varit en douchebag mot dem!

She's the man (2006) - She's the man är en extremt underskattad film, jag har verkligen fattat tycke för den nu på senare år, man kan ju inte neka Channing Tatums charm i filmen och det är ju här man verkligen började se hans potential till att bli en rolig skådespelare som han sedan bekräftar i 21 och 22 Jump Street, han är så söt och gör en stor del av filmen. Jag gillade faktiskt Amanda Bynes i filmen, på den tiden var hon faktiskt verkligen duktig i sånna filmer, det är synd att allt gått nedför för henne på senare år. Men ja, filmen är rolig hela vägen igenom och har även sett om den är flertal gånger!

17 Again (2009) - Älskar den här filmen, det var i den här filmen jag såg att Zac Efron verkligen bröt sig ur High School Musical rollen och fick lite av en egen ny identitet och han kunde ju inte göra det bättre än med någon som Matthew Perry, älskar det hela Freaky Friday konceptet över filmen men med en mer modern twist, den är rolig och ledsam på samma gång och jag tycker om sättet den är gjord på, lite töntig men samtidigt seriös.

Freaky Friday (2003) - Då kommer vi till ännu en klassiker, Freaky Friday. Jag älskar allt med den här filmen, precis som med Amanda Bynes så har det ju även gått nedför för Lindsay Lohan som tillsammans med Jamie Lee Curtis spelar huvurollen i den här filmen, men även på den här tiden var hon söt och gjorde bra lite halv-töntiga high school filmer och Freeky Friday har även den mycket charm, mycket komedi och den är bara otroligt söt och jag älskar att se om den med mina vänner under filmkvällar! Tycker verkligen det är kul att see skräckdrottningen Jamie Lee Curtis i den här slags rollen och att se Chad Michael Murray sjunga Baby one more time i den här filmen kommer alltid vara epic!

Bring it on (2000) - Då menar jag verkligen den allra första Bring it on filmen med Kirsten Dunst och Eliza Dushku i huvudrollerna, det gör en Cheerleader film grym utan att bli superlöjlig och den har även den det här klassiska tidigt-2000-tal charmen som många av mina listade filmer har! Att de valde Eliza Dushku som jag är ett stort fan av för att spela "the bad girl" typ var ett stort plus som gjorde filmen grym, hon är sjukt bra på vara badass utan att behöva försöka, det är bara sådan hon är vilket jag älskar, en äkta tomboy! Och tillsammans med Kirsten Dunst, som jag i vanliga fall inte gillar, så passar de ändå ihop som rena motsattser, så ja, har man hört dåligt om Bring it on filmerna så förstår jag, men den allra första är riktigt bra, trots att de andra 5 kanske inte når upp till samma nivå.

Superbad (2007) - Detta var ju den tiden man upptäckte både Jonah Hill och Michael Cera och jag kommer ihåg hur jag verkligen älskade den här filmen när en kom ut, den är sjukt överdriven och sjukt stereotypisk när det kommer till tre töntar som bara vill ligga och hitta tjejer, men det gör mig inget gör mig inget för Jonah Hill, även här kommer alltid vara sjukt duktig och vad han än säger är roligt och faktumet att han bara vågar köra på och vara helt knäpp utan gränser älskar jag! Och Michael Cera är ju så söt och rolig utan att behöva försöka särskilt mycket, dock så vet man inte riktigt vad han gör nu för tiden, men då var han sjukt söt, Jonah Hill däremot har det ju gått sjukt bra för och han är definitivt en av mina favorit skådespelare!

American Pie (1999) - American Pie filmerna är ju några av de allra kändaste när det kommer till High School/College filmer och de är ju lite kända för sina extremt opassande sexskämt och galna sätt och jag är öven ett fan, jag tycker det mesta är roligt och är inte särskilt känslig. Jag tycker verkligen att man kan skämta om de mesta och i American Pie gör det verkligen det, man skäms dock nästan för vissa scener och de är ju helt galna, men de första 3 filmerna är riktigt bra tycker jag, sen vet jag inte om jag skulle sätta de andra 4 (?) american pie filmerna i samma kategori, men ändå!
#1 - - Elsa:

"10 Things I Hate About You" är min favorit av gamla highschool filmer. Den är ju så där underbart charmig!

Svar: jaaa den är med riktigt charmig! :D
Seriesmaniac

Till top