Favoriter - Skräckfilmer!

Film & Serietips / Skräckfilm, film / Permalink / 0
Det här inlägget är nog de svåraste när det kommer till favoriter, just för jag själv har en lite udda smak när det kommer till film, speciellt skräckfilm, men det här är ju som sagt en lista på mina favoriter så här har ni, mina favorit skräckfilmer! Ni kommer märka att slasher filmer inte är min sorts film, jag gillar mer spök filmer haha. Zombiefilmer kommer va en helt annan kategori en annan dag.
The Hitcher (2007) - Jag kommer alltid lägga The Hitcher som min favorit skräckfilm of all time! Jag gillar hela konceptet med det hemska att vad som kan hända om man tar upp en liftare och speciellt ute på de amerikanska tomma och långa vägarna, till och med i början får man en läskig och obehaglig statistik på hur många som försvinner och blir mördade på de amerikanska vägarna varje år. Skådespelarna är riktigt bra och både Zachary Knighton och Sophia Bush är perfekta för rollen, nu råkar de båda vara riktigt snygga men de är riktigt bra skådespelare och de passar perfekt för den här filmen! Sen tycker jag även Sean Bean som spelar mördaren i filmen är grymt bra, han har alltid varit en bra skådespelare! Musiken i filmen och är grymt och de har verkligen spelat in vackra miljöer och områden i New Mexico. Jag vet att många har problem med Michael Bay men han har gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till den här filmen! Jag vet att den inte fått så bra recensioner men jag förstår helt ärligt inte va folk klagar på och de är säkert för det finns en äldre version av filmen med, men ja, the hitcher är min favorit!
 
The Conjuring (2013) - Blev väldigt glad när The Conjuring kom ut på bio 2013, det är så ovanligt nu för tiden att en spökfilm kommer ut som är riktigt bra, men den här tycker jag verkligen är riktigt bra, den känns inte töntig och överdriven utan det finns något med den som känns "äkta" och jag gillar att den utspelar sig på 70-talet då det ger den charm! Filmen är ju baserad på verkliga händelser vilket alltid gör den mer intressant, även om man inte tror på sånt eller om de kanske gjorts mer överdrivet i filmen. Jag tycker verkligen om Patrick Wilson och Vera Farmiga i sina roller som "spökjägarna" i filmen, tycker de gör ett riktigt bra jobb och de passade verkligen i de rollerna och tillsammans! Så ja, jag rekomenderar verkligen The Conjuring om ni ska ha någon filmkväll och vill se något läskigt!
 
Insidious (2010) - Jag tycker att Insidious är en väldigt bra skräckfilm, den är obehaglig och man vet inte riktigt vad som händer eller hur den ska sluta. Även i den här filmen är Patrick Wilson i huvudrollen och jag gillar honom i skräckfilmer och han verkar trivas i den genren! Det ända jag egentligen skulle säga att jag inte gillar med filmen är att mot slutet blir den lite knasig och man får se en sak (ska inte spoila) som gör det lite töntigt, men utöver det så är insidious och även uppföljaren en väldigt bra skräckis. 
 
Scream 1-4 (1996-2011) - Ja, ni ser rätt,Scream filmerna är några av mina absoluta favoriter, har sett dem då sjukt många gånger nu! Jag gillar den 90-tals charmen de har och de klassiska skräckfilm konceptet med en mördare/stalker som var så sjukt läskigt på den tiden innan skräckfilmer blev svårgjorda och ingen längre blev rädd för dem. Jag tycker verkligen inte Scream filmerna är läskiga men jag älskar de icke-teknologiska universumet som de hade på 90-talet och att man vill skricka "gå inte in där" till alla karaktärer som man vet kommer att dö haha. Men ja, älskar Scream, alltid!
 
The Cabin in the Woods (2012) - Den här filmen är gjord av min favorit regissör i hela världen, Joss Whedon, enligt mig är han ett geni, han vet precis hur man ska blanda klassiskfilm med en twist och med en hint av komeedi! Han gjorde Cabin in the woods för att göra något nytt med det klassiska konceptet av att ungdommar fastnar i en stuga långt bort i ingenstans och det gjorde han, älskar hur sjuk filmen är och man kan inte riktigt lista ut vad som ska hända och han har verkligen lagt in en hel del twistar och överasskningar som gör filmen riktigt intressant och nytänkande! Love it!
 
Sinister (2012) - Ja tycker om Sinister mestadels för den är så creepy, hela handlingen är obehaglig och man blir rädd för den, helst inget jag ser själv i huset haha. Sen tyckerjag att han huvudroller hittar band när folk blir mördade på obehagliga sätt är hemskt men smart när det kommer till att skrämma folk. Så ja, vill man haen obehaglig film att se med vännerna på nästa skräckfilmkväll så är Sinister bra för er!
 
Till top