Favoriter - Skräckfilmer!

Film & Serietips / Skräckfilm, film / Permalink / 0
Det här inlägget är nog de svåraste när det kommer till favoriter, just för jag själv har en lite udda smak när det kommer till film, speciellt skräckfilm, men det här är ju som sagt en lista på mina favoriter så här har ni, mina favorit skräckfilmer! Ni kommer märka att slasher filmer inte är min sorts film, jag gillar mer spök filmer haha. Zombiefilmer kommer va en helt annan kategori en annan dag.
The Hitcher (2007) - Jag kommer alltid lägga The Hitcher som min favorit skräckfilm of all time! Jag gillar hela konceptet med det hemska att vad som kan hända om man tar upp en liftare och speciellt ute på de amerikanska tomma och långa vägarna, till och med i början får man en läskig och obehaglig statistik på hur många som försvinner och blir mördade på de amerikanska vägarna varje år. Skådespelarna är riktigt bra och både Zachary Knighton och Sophia Bush är perfekta för rollen, nu råkar de båda vara riktigt snygga men de är riktigt bra skådespelare och de passar perfekt för den här filmen! Sen tycker jag även Sean Bean som spelar mördaren i filmen är grymt bra, han har alltid varit en bra skådespelare! Musiken i filmen och är grymt och de har verkligen spelat in vackra miljöer och områden i New Mexico. Jag vet att många har problem med Michael Bay men han har gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till den här filmen! Jag vet att den inte fått så bra recensioner men jag förstår helt ärligt inte va folk klagar på och de är säkert för det finns en äldre version av filmen med, men ja, the hitcher är min favorit!
 
The Conjuring (2013) - Blev väldigt glad när The Conjuring kom ut på bio 2013, det är så ovanligt nu för tiden att en spökfilm kommer ut som är riktigt bra, men den här tycker jag verkligen är riktigt bra, den känns inte töntig och överdriven utan det finns något med den som känns "äkta" och jag gillar att den utspelar sig på 70-talet då det ger den charm! Filmen är ju baserad på verkliga händelser vilket alltid gör den mer intressant, även om man inte tror på sånt eller om de kanske gjorts mer överdrivet i filmen. Jag tycker verkligen om Patrick Wilson och Vera Farmiga i sina roller som "spökjägarna" i filmen, tycker de gör ett riktigt bra jobb och de passade verkligen i de rollerna och tillsammans! Så ja, jag rekomenderar verkligen The Conjuring om ni ska ha någon filmkväll och vill se något läskigt!
 
Insidious (2010) - Jag tycker att Insidious är en väldigt bra skräckfilm, den är obehaglig och man vet inte riktigt vad som händer eller hur den ska sluta. Även i den här filmen är Patrick Wilson i huvudrollen och jag gillar honom i skräckfilmer och han verkar trivas i den genren! Det ända jag egentligen skulle säga att jag inte gillar med filmen är att mot slutet blir den lite knasig och man får se en sak (ska inte spoila) som gör det lite töntigt, men utöver det så är insidious och även uppföljaren en väldigt bra skräckis. 
 
Scream 1-4 (1996-2011) - Ja, ni ser rätt,Scream filmerna är några av mina absoluta favoriter, har sett dem då sjukt många gånger nu! Jag gillar den 90-tals charmen de har och de klassiska skräckfilm konceptet med en mördare/stalker som var så sjukt läskigt på den tiden innan skräckfilmer blev svårgjorda och ingen längre blev rädd för dem. Jag tycker verkligen inte Scream filmerna är läskiga men jag älskar de icke-teknologiska universumet som de hade på 90-talet och att man vill skricka "gå inte in där" till alla karaktärer som man vet kommer att dö haha. Men ja, älskar Scream, alltid!
 
The Cabin in the Woods (2012) - Den här filmen är gjord av min favorit regissör i hela världen, Joss Whedon, enligt mig är han ett geni, han vet precis hur man ska blanda klassiskfilm med en twist och med en hint av komeedi! Han gjorde Cabin in the woods för att göra något nytt med det klassiska konceptet av att ungdommar fastnar i en stuga långt bort i ingenstans och det gjorde han, älskar hur sjuk filmen är och man kan inte riktigt lista ut vad som ska hända och han har verkligen lagt in en hel del twistar och överasskningar som gör filmen riktigt intressant och nytänkande! Love it!
 
Sinister (2012) - Ja tycker om Sinister mestadels för den är så creepy, hela handlingen är obehaglig och man blir rädd för den, helst inget jag ser själv i huset haha. Sen tyckerjag att han huvudroller hittar band när folk blir mördade på obehagliga sätt är hemskt men smart när det kommer till att skrämma folk. Så ja, vill man haen obehaglig film att se med vännerna på nästa skräckfilmkväll så är Sinister bra för er!
 

De värsta filmerna!

Allmänt / Dålig, film / Permalink / 1
En kompis till mig tyckte jag skulle göra en lista på de värsta filmerna jag sett, filmer som jag aldrig skulle rekomendera en annan människa, filmer som jag själv önskar jag inte slösade min tid på. Nu finns det ju sjukt många filmer i världen som är sjuukt dåligt gjorda och det finns kultfilmer som jag hatar ,exempelvis The Shining haha, men dessa få filmer jag listar är de specifika jag inte glömmer och som när någon frågar, jag alltid nämner haha. Vad tycker ni? har ni någon film ni verkligen inte gillar?
The Signal (2014) - Ja den här filmen såg jag ju för inte alls länge sedan och jag såg att den fått 6,1 på imdb vilket gör mig rätt chockad faktiskt, dåligt skådespel, dålig regi och en allmänt flumig och halvdålig handling som gjorde att filmen kändes mer skrattvänlig än va den var spännande.
 
Preservation (2014) - Det låter som en typisk "fast i skogen och ett psyko är ute efter oss film" men istället är skådespelarna jättedåliga och även här har regissören verkligen tappat det, man ser att alla slagsmål scenerna är fejkade och man ser verkligen misstagen som de gjort. Den var inte heller särskilt spännande och karaktärern var så dumma och man visste precis när och hur de skulke dö och i vilken ordning, inget orginellt och dåligt kameraarbete.
 
The Room (2003)  - Haha The Room har nog kommit på tusentals "värsta filmen någonsin" listor och jag har faktiskt inte äns sett den vara för att se den, utan The Room har sitt eget 'Drinking Game' nu och man kan bli riktigt full om man leker de, allt är fel i den här filmen, sämsta skådespelarna någonsin, dåligt manus, dålig story och jag undrar nästan inte om filmen var ett skämt.
 
Mega Pirhana (2010) - Egentligen skulle jag väll skrivit alla Mega - djur filmer i huvudtaget, men jag kommer aldrig glömma hur dålig Mega Pirhana var, jag såg den med familjen och jag skrattade högt när jag såg deras Mega Pirajor flygandes i luften, man såg attde var inklippta och de som gjort effekterna den dagen måste ha som at vid sin bänk, skickat in filmren och bara publicerat den. Inget var bra i den här filmen, se den inte, isåfall om ni vill skratta åt den. 
 
The Village (2004) - Nu var det huuuur många år sedan som helst som jag såg the village, men jag kom ihåg att hag tänkte, vafan, har jag precis slösat min tid på den här dåliga filmen? den är konstig och väldigt....ja ,skum helt enkelt, jag förstår va de ville få ut av filmen och att de skulle vara spännande, men jag tycker bara dne va dålig och att den va helt ovärd att se. 
 
The Remaining (2014) - Jag älskar ju katastroffilmer, tycker oftast att de är spännande och jag kan se dem när som, de brukar inte behöva vara skitbra, men just The Remaining var i en klass för sig, den var rent utav tråkig att se, den var inspelad i dålig kvalité, alltså inte cam, men de va bara dåligt filmat, skådespelarna är duktiga i vanliga fall men inte i den här filmen, och jag tyckte förklaringne var töntig och inte det minsta överraskande eller läskig, hela gud tar de som är snälla grejen har redan blivit gjort, dem tänkte väll att de va orginella men vi har fler filmer nu som är sånna. Bara tråkig film, se den inte.

Veckans tv-serier - v.22

Tv-serier / Permalink / 1
Den här veckan är det verkligen tomt på min serielista, nu har nästan allt gått på paus så det här inlägget kommer bara bestå av två serier :). Kollar med på masterchef australia men de skriver jag inte med haha.
 
iZombie - 1x11, Astroburger
Hur besviken blev man inte när man trodde att Major äntligen fick veta att Liv var en zombie och hanterade det då bra men så var det bara hennes hjärna hon hade ätit som fick henne och tro det, istället fick han reda på det själv och säger att han ska döda alla zombies..åh nej, Major kommer bara skada sig om han fortsätter piss of Blaine och hans gäng. Men annarsvar det mycket fina ögonblick mellan Liv och Major men jaa... åh vill att de skulle va så som hon tänkte sig. Grymt att Ravi är så nära ett botemedel, men det käns som det inte kommer fungera, för om han botar henne, då kommer ju seriens titel inte kunna fortsätta, serien ska ju handla om henne som zombie.
 
Game of Thrones - 5x07, The Gift
Jag kommer ihåg början av serien när man "kände' Theon, man hatade honom och man blev inte jätteledsen när han blev torterad av Ramsay, men nu är det verkligen synd om honom och det är så hemskt när han är så rädd när Sansa försöker påminna honom om att han är Theon Greyjoy och inte Reek, men hoppas att de kan få ut ett tecken till någon som kan rädda henne från sitt hemska giftemål med Ramsay. Stannis kommer säkert att offra sin dotter förr eller senare iallafall eftersom Melisandre säger att det hans ända sätt att komma i makt, och hon har ju verkligen ett grepp om honom och kan övertala honom till nästan allt. Jag förstår varför Margaery tror att Cersei har något med hennes bror och hela den grejen att göra, för hon är så lurig och hon vill ju vara drottning och ha sin son som kung utan fru. Men samtidigt så är ju även Cersei fångatagen nu, jag hoppades nästan på att hon skulle dö hah, hon är så hemsk.  Hur grymt var det inte att Tyrion och Daenerys träffades då?! grynt! det har inte ännu hänt i böckerna vad jag vet så blev glad att de ändå bestämde sig för att göra så det träffades i serien, de båda är mina favoriter så längtar till nästa avsnitt och se hur de är med varandra haha. Och se om Daenerys kan förlåta Jorah?.
Till top