The hunger games: Mockingjay part 2 (2015) - Recension

Filmrecensioner / Hunger games, film, jennifer lawrence / Permalink / 0
Jag har nu sett den fjärde och sista filmen i The hunger games serien och det känns nu som vanligt lite tomt när man säger hejdå till en filmserie som kommer ut en gång per år! Filmen handlar ju då om hur Katniss och de andra rebellerna ska storma The capitol och ta ner President Snow från sin makt och hur alla distrikten står enade för att kämpa mot allt som under så många år varit fel på deras system! I rollerna ser vi som vanligt Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Julianne Moore och Elizabeth Banks.

Jag tyckte ändå att filmen fick sig ett värdigt slut, ja jag vet att många hade svårt för den sista scenen då sånna "Framtidsscener" (utan att ge bort för mycket) inte alltid känns så äkta och man tycker de känns lite töntiga, men förrutom det så gillade jag att man inte fick ett öppet slut utan man fick se vad som hände sen och hur de skulle styra upp allt. 

Jag gillade även att filmen överasskade och man inte riktigt visste vad som skulle hända och det var definitivt några ögonblick där man blev lite ledsen och chockerad över vad som hände, vilket jag alltid ser som ett plus då jag har svårt för filmer som är alltför uppenbara!

När det kommer till Katniss val av pojke så tycker jag det var bra, tänker inte säga vem hon valde eller om hon valde någon osv men valet hon gjorde var bra och det var så jag ville att det skulle sluta, annars hade jag nog tyckt det var lite löjligt men där är jag iallafall nöjd med resultatet.

Nu säger vi då hejdå till en tid med Hunger games, riktigt bra filmserie och definitivt något som jag kommer köpa in på dvd, har de två första så behöver bara lägga vantarna på de två sista delarna! Vad tyckte ni om den sista delen?
Till top