Gravity - Recension

Filmrecensioner / Permalink / 0
Igår bestämde jag mig att gå på bio och se filmen Gravity då jag länge nu har hört mycket bra om den och att folk tycker den borde bli oscars nominerad!
 
Filmen handlade om ett team som var uppe i rymden för att testa en prototyp på något, men så blir de träffade av skrot från en söndrig satelit vilket gör att de ensamna driftar runt i rymden utan någon kommunikation med folket från jorden. Skådespelarna i huvudrollerna är Sandra Bullock och George Clooney.
 
Och ja, jag håller med alla som sagt att filmen förtjänar en Oscar, den var helt fantastisk och man hamnade med Sandra Bullock i den panikfyllda situationen då man är ensam fast i rymden. Man kunde känna ångesten och paniken som hon kände när hon snurrade runt utan ett skepp i den mörka rymden, tänk er själva hur läskigt det måste vara. Rymden är ju enorm, och gud vet hur långt man kan drifa bort och klara sig innan man tar slut på syre och dör.
 
Jag tyckte att filmen rörde sig fram i en bra fart och man satt ofta på helspänn då man inte riktigt visste hur hon skulle lösa problemen då hon inte hade någon kontakt med någon från jorden och hon var ju bara läkare egentligen, inte astronaut!
 
Den hade även bra stunder då man kunde känna att hon ville ge upp och de gav en lite twistar man inte var beredd på vilket alltid välkommnas i en film som endast utspelar sig i rymden.
 
Att George Clooney var med gillade jag, han var så charmig och lättsam så det fick en fin kontrast med paniken som Sandra bullocks karaktär hade! Så se filmen om ni inte redan gjort det, för den var riktigt bra!
 
Till top