Percy Jackson: Sea of monsters - Recension

Filmrecensioner / Permalink / 0
Jag har alltid varit faschinerad utav de grekiska gudarna så jag gillade när den första Percy jackson kom ut, jag tycker de är intressant och som liten kollade jag mycket på hercules, och dessa filmer handlar ju om gudarna och dess halvgud barn.
 
Ettan var väll helt okej tyckte jag med tvåan som jag såg nu var mycket bättre, kanske är det för de har växt upp lite som jag tyckte denna var bättre, eller så var storyn mer intressant, jag har läst om Kronos som är Zeus och de äldre gudarnas far, så det var kul att höra om i filmen och de fick ju med en hel del fakta som var kul att de använde, till exempel cyklopen, den kommer jag ihåg att jag tyckte va läskig i hercules med, även om de inte va samma cyklop så var själva karaktären rolig att se.
 
Sen var det ju en twist redan i början, Percy's halvbror., han var riktigt söt mot Percy hela tiden. och för att inte spoila för mycket för er om ni inte sett filmen ännu så ska jag bara säga att slutet med va spännande och vi kan ju absolut vänta oss 

Nikita - 4x06, Canceled (serieavslut) - Recension (Spoilers)

Tv-serier / Permalink / 0
Idag kom det allra sista avsnittet av Nikita ut, serien är alltså helt slut nu och jag vet att den inte var jättepopulär men jag tyckte verkligen om den, speciellt nu mot slutet. Men jag antar att det ändå var dags att säga hejdå!
Men om ni inte sett avsnittet än eller så så sluta läs nu för kommer vara lite spoilers!
Jag tyckte om avsnittet mycket! tyckte den knöt ihop alla säsonger i en fin rosett om man säger så, då Nikita äntligen kunde få hämnd på Amanda och överlista henne genom att låtsas att vara instabil, jag blev så störd på nikita först när jag faktiskt trodde hon hade blivit lite knäpp och skulle skjuta alla, så blev vädligt glad när man fick reda på att det var en plan bara för att lura ut Amanda, och är även glad att de inte dödade henne utan bara stängde in henne för alltid! mohaha.
 
Fint var det också i slutet när Nikita och Michael hade gift sig, det hoppades jag på för de kan ju inte avsluta serien utan att få ett ordentligt slut mellan de två som vi kan var. nöjda med med tanke på att de faktiskt var förlovade!
Och jag gillar faktiskt Alex och Owen (eller ja Sam då) tillsammans,de passar fint ihop med varandra, speciellt efter förra avsnittet när han sa till henne att hon får honom att vilja vara en bättre man, åh mysigt!
 
Så jag är iallafall nöjd med serieslutet, lite ledsamt men ändå nöjd! Så hoppas att vi får se de gulliga gänget i andra bra serier eller filmer sen, för de är väldigt duktiga!
 

Gravity - Recension

Filmrecensioner / Permalink / 0
Igår bestämde jag mig att gå på bio och se filmen Gravity då jag länge nu har hört mycket bra om den och att folk tycker den borde bli oscars nominerad!
 
Filmen handlade om ett team som var uppe i rymden för att testa en prototyp på något, men så blir de träffade av skrot från en söndrig satelit vilket gör att de ensamna driftar runt i rymden utan någon kommunikation med folket från jorden. Skådespelarna i huvudrollerna är Sandra Bullock och George Clooney.
 
Och ja, jag håller med alla som sagt att filmen förtjänar en Oscar, den var helt fantastisk och man hamnade med Sandra Bullock i den panikfyllda situationen då man är ensam fast i rymden. Man kunde känna ångesten och paniken som hon kände när hon snurrade runt utan ett skepp i den mörka rymden, tänk er själva hur läskigt det måste vara. Rymden är ju enorm, och gud vet hur långt man kan drifa bort och klara sig innan man tar slut på syre och dör.
 
Jag tyckte att filmen rörde sig fram i en bra fart och man satt ofta på helspänn då man inte riktigt visste hur hon skulle lösa problemen då hon inte hade någon kontakt med någon från jorden och hon var ju bara läkare egentligen, inte astronaut!
 
Den hade även bra stunder då man kunde känna att hon ville ge upp och de gav en lite twistar man inte var beredd på vilket alltid välkommnas i en film som endast utspelar sig i rymden.
 
Att George Clooney var med gillade jag, han var så charmig och lättsam så det fick en fin kontrast med paniken som Sandra bullocks karaktär hade! Så se filmen om ni inte redan gjort det, för den var riktigt bra!
 
Till top